tiistai 9. helmikuuta 2010

Blue Kongo -viikko

Blue Kongo on sininen perunalajike, joka on nimensä mukaan sinistä - uskokaa tai älkää! Sain sinisiä perunoita niin paljon, että niille piti ihan perustaa oma viikkonsa! Niimpä aloitin eilen sinisien perunoiden Blue Kongo -viikon ja päädyin ensimmäisenä tekemään hieman erilaista kasvisruokaa. Yleensä resepteissä näkee täytettyjä paprikoita ja kesäkurpitsaa, mutta kyllä perunoitakin voi täyttää. Vähän hassun näköisiä noista tuli, mutta ihan hyviä ne oli :)

Täytetyt (siniset) perunat
(sinisiä) perunoita
oliiviöljyä
sipuli
kourallinen kuivattuja sieniä
valkosipuli tuorejuustoa
suolaa
mustapippuria

Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunoiden pohja tasaiseksi, jotta ne pysyvät pellillä pystyssä. Kaada tilkka oliiviöljyä, ripaus suolaa ja mustapippuria kulhoon ja pyöritä perunat seoksessa. Lado perunat uunipellille ja paista 225 asteessa noin 35 minuuttia (paistoaika riippuu perunoiden koosta). Perunoihin muodustuu uunissa vahva kuori ja niiden on tarkoitus olla sisältä pehmeitä. Kuori ja pilko sipuli. Liota kuivattuja sieniä vedessä. Kuullota sipulit pannulla. Lisää joukkoon sienet ja kuullota vielä hetki. Leikkaa valmiista perunoista kansi pois ja koverra pehmeä perunan sisus lusikalla kulhoon. Varo ettet riko kuoria. Sekoita perunan sisus, sipulisieniseos ja tuorejuusto kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla. Täytä perunan kuoret ja laita vielä hetkeksi uuniin lämpiämään.

Perunat voi täyttää muillakin täytteillä, eikä perunan sisusta tarvitse käyttää täytteeseen. Itse käytin, koska minusta pehmeä perunan sisus on hyvää ja halusin tehdä täytteestä sinertävän (teeman mukaan) :) Ja täytettyjen perunoiden ei tarvitse olla sinisiä, tavalliset perunat voi myös täyttää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...