keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Tulinen kesäkurpitsa-jauhelihapaistos

Sain mökiltä taas näin syksyn alla paljon erilaisia kasviksia ja marjoja, joista nyt olisi tarkoitus kehitellä reseptejä. Ensimmäisenä keittiön valtasivat kesäkurpitsat, jotka ovat aina olleet minusta hieman haasteellisia. Kesäkurpitsaa on kyllä helppo kokata, mutta useimmiten omat kokkaukset ovat olleet hiukka mauttomia ja sen takia vähän tylsiä (kokissako vika? :) Nyt päätin kokeilla vanhaa, helppoa reseptiä hieman uudella tavalla...

n.1 kesäkurpitsa (määrä rippuu täysin uunivuoan ja kesäkurpitsan koosta)
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 pss Taco Spice Mix -mausteseosta tai vastaava Tex Mex -mausteseos
jalopenoja
valkosipulia
öljyä
mustapippuria
150 g juustoraastetta

Ruskista jauheliha pannulla ja sekoita Taco Spice Mix joukkoon pussin ohjeen mukaan. Kuutioi kesäkurpitsa pieniksi paloiksi ja asettele palat uunivuoan pohjalle. Itse käytin yhden pienehkön kesäkurpitsan kokonaan. Kuori ja pilko sipuli ja lisää se uunivuokaan. Ripottele kesäkurpitsan päälle jalopenoja ja valkosipulia oman maun mukaan. Lorauta päälle vielä tilkka öljyä ja ripaus mustapippuria. Levitä jauhelihaseos vuoan päälle tasaisesti. Jos kesäkurpitsaa jäi, kuutioi loput ja levitä jauhelihan päälle. Kuorruta paistos juustoraasteella ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Kiitos kasviksista - hyvää tuli :)

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...