torstai 21. heinäkuuta 2011

Thai red curry

Muutama kerta on tullut tehtyä thaimaalaista punaista curry kanaa ja nyt se alkaa jotenkin sujua. Alkuun olin aika varovainen maustamisen kanssa, mutta nykyisin tästä tulee tehtyä joka kerta hieman edellistä tulisempaa. Itselläni oli Thaimaasta tuotua punaista currytahnaa, jota riitti 3 rkl tähän annokseen, mutta Suomesta ostettua kaupan currytahnaa laittaisin itse 1-2 ruokalusikkaa enemmän (siis mikäli tästä haluaa oikeasti tulista).

Punainen curry kana
3 rkl punaista currytahnaa
tilkka öljyä
400 ml kookosmaitoa
2 dl kermaa
3 kaffirlimetinlehteä
½ punaista chiliä
2 valkosipulinkynttä
1 ½ rkl ruokokidesokeria
n.450 g kanapaloja
3 herkkusientä
½ punaista paprikaa
½ sipuli
½ limenmehu
2 rkl kalakastiketta
korianteria

Kuumenna öljy pannussa ja lisää punainen currytahna. Kuullota tahnaa hetki. Lisää kookosmaito ja kerma. Hauduttele seosta niin, että punainen currytahna liukenee siihen. Lisää pilkottu chili, valkosipulit ja kokonaiset kaffirlimenlehdet. Lisää sokeri. Anna kastikkeen hautua matalalla lämmöllä noin 15 minuuttia. Pilko kanapalat ja lisää ne kastikkeeseen. Nosta lämpöä hetkellisesti, että kastike kiehuu ja anna hautua tämän jälkeen noin 10 minuuttia. Pilko herkkusienet, paprika ja sipuli ja lisää ne kastikkeeseen. Anna kastikkeen hautua vielä noin 15-20 minuuttia. Mausta kastike lopuksi limenmehulla, kalakastikkeella ja tuoreella korianterilla. Tarjoile riisin kanssa.

keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Vadelma-rahkakakku

Vadelma-rahkakakku sopi jo värimaailmaltaan punaisiin baby shower -juhliin. Tämän reseptin olen muuten joskus saanut vanhalta duunikaverilta, tosin nyt se meni ulkomuistista - toivottavasti meni oikein :)

Pohja
Murotaikinaa

Täyte
400 g (pakaste) vadelmia
2 rkl perunajauhoja
1 rkl sokeria
250 g maitorahkaa
120 g smetanaa
2 kananmunaa
n. 1 dl sokeria
n. 2 tl vaniljasokeria

Painele murotaikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita jäiset vadelmat perunajauhojen ja sokerin (1 rkl) kanssa. Levitä marjat pohjan päälle. Sekoita rahka, smetana, kananmunat ja sokerit keskenään. Kaada seos marjojen päälle. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin tunti. Jos kakun pinta alkaa tummua, peitä se foliolla. Tästä ei kakun teko helpommaksi muutu :)

Kiitos vielä vieraille ja ihanat onnittelut juhlien sankarille!!!!!! :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...